Звільненого з полону в Лівії українця не можуть пустити до РФ

Один зі звільнених моряків – громадянин України
Фото: depositphotos.com
У громадянина України, якого звільнили з полону в Лівії, немає документів. За інформацією члена Громадської палати Росії Олександра Малькевича, йому потрібна допомога посольства України. Про це повідомило "РИА Новости".

Українець, звільнений із полону в Лівії 2 січня, прилетів з іншими звільненими в Москву. Про це повідомив член Громадської палати Росії Олександр Малькевич, пише "РИА Новости" в Telegram.

моряків, які прилетіли в Москву з Лівії, немає при собі документів, тому українського громадянина не можуть пустити до РФ", – зазначено в повідомленні.

За словами Малькевича, українцеві має надати допомогу посольство України.

Моряки розповіли, що їх тримали на військовій базі, але вони нікого не бачили, тому що весь час були із зав'язаними очима. Агентство "РИА Новости" опублікувало інтерв'ю з моряками у своєму Telegram-каналі.

"Ми були зв'язаними і постійно перебували в одній позі, не можна було позу змінювати. Усе затікає і незручно. Уранці ми почали скаржитися. Потім дозволили в іншій позі", – розповів один із звільнених.

За його словами, до них ставилися нормально, давали їжу, воду і сигарети. Яку мету переслідували люди, які затримали моряків, вони не змогли уточнити.

Із полону в Лівії звільнили одного громадянина України та трьох громадян РФ. Про це Малькевич повідомив 2 січня в Telegram. За інформацією Малькевича, моряків схопили "кілька тижнів тому".

Після повалення у 2011 році режиму лівійського диктатора Муаммара Каддафі в країні створили новий уряд, проте у 2014 році він розколовся і в Лівії почалися бойові дії між двома адміністраціями. Міжнародно визнаний уряд національної єдності контролює Триполі, йому протистоїть "тобруцький уряд", озброєними силами якого командує генерал Халіфа Хафтар.