Малюська показав ремонт у СІЗО, зроблений коштом здавання в оренду платних камер. Фоторепортаж

Доба у платній камері СІЗО Чернівців коштуватиме орендарю 346 грн
Фото: Denis Malyuska / Facebook

Міністр юстиції України Денис Малюська показав відремонтовані камери Київського слідчого ізолятора, на ремонт яких не було витрачено ні копійки платників податків, про це міністр написав 30 червня у Facebook. Приміщення відремонтували коштом надходжень від здавання в оренду камер із поліпшеними умовами.

"Перед запровадженням експерименту з платними камерами нас постійно запитували: куди підуть зароблені гроші? І чи не порушуємо ми права тих, хто перебуває в безкоштовних камерах? Відповіді на ці запитання на фото. І те, куди йдуть гроші. І те, що очікувало б в’язнів у безкоштовних камерах, якби не наш експериментальний проєкт", – зазначив міністр.

21 червня глава Мін'юсту України презентував платні камери в СІЗО Чернівців. Оренда приміщення на добу коштує 346 грн, за тиждень – 1170 грн, за місяць – 2508 грн.

20 червня Малюська показував платні камери в СІЗО Житомира, Вінниці та Хмельницького. Тут подобова оренда камер коштуватиме, за його даними, відповідно 610 грн, 586 грн і 780 грн.

8 травня платні камери розпочали пропонувати в Київському СІЗО, 19 травня – у Львівському СІЗО, 25 травня – у Чернігівському СІЗО, з 31 травня – у СІЗО Запоріжжя, Вільнянському районі Запорізької області та місті Дніпрі, у червні – у Харківському, Полтавському, Сумському і Старобільському СІЗО.

Пілотний проєкт із відкриття платних камер триватиме до 31 грудня 2021 року. За підсумками проєкту міністерство вирішить, чи вводити таку можливість на постійній основі.