Тилові служби ЗСУ затвердили новий індивідуальний маскувальний комплект для українських снайперів. Фоторепортаж

Новий маскувальний костюм ЗСУ
Фото: Головне управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ / Facebook

Відділ розроблення спеціального та захисного спорядження управління речового забезпечення ЗСУ розробив і затвердив у тилових службах новий маскувальний "Індивідуальний маскувальний комплект". Про це повідомила прес-служба Головного управлінняя розвитку та супроводження матеріального забезпеченняя ЗСУ у Facebook. Зазначають, що костюм використовуватимуть снайпери. Його конструкція забезпечує максимальну свободу рухів і приховує обриси людини. Костюм можна одягати зверху на інший одяг і спорядження. Його кишені, вентиляцію і застібки розроблено відповідно до анатомічних вимог і завдань снайперів, а еластичні шнури і фіксатори дають змогу підігнати костюм під себе. Після розроблення комплекту українські військові очікують фінансування для його закупівлі.

Маскувальну накидку костюма розроблено спеціально для завдань, коли снайперу не потрібен весь костюм, а необхідно тільки приховати верхню частину тіла.

"Це дійсно новий і універсальний виріб для військовослужбовців відповідних спеціальностей. Наразі очікуємо фінансування і закупівлю цього комплекту", – повідомили у прес-службі.