У Барселоні пройшов багатотисячний хід у пам'ять жертв теракту. Фоторепортаж

Траурну акція в Барселоні почали з хвилини мовчання
Фото: ЕРА

У Барселоні кілька тисяч людей взяло участь у ході в пам'ять жертв теракту, що стався напередодні. Учасники заходу пройшли вздовж вулиці, де напередодні сталася трагедія. Люди скандували: "Я не боюся!". Траурну акцію, у якій взяла участь влада регіону, почали в п'ятницю з хвилини мовчання на центральній площі Пласа-де-Каталунья. Агенція ЕРА опублікувала фоторепортаж із жалобних заходів. 17 серпня в Барселоні на пішохідній вулиці Рамбла мікроавтобус в'їхав у натовп. Відповідальність за теракт на себе взяло угруповання "Ісламська держава". У ніч на 18 серпня в каталонському місті Камбрільсі терористи з фальшивими поясами смертників спробували врізатися в пішоходів на машині Audi, а потім із ножами напали на перехожих. За останніми даними, унаслідок нападів загинуло 14 людей, понад 100 постраждало.

Поліція Барселони заарештувала підозрюваного в скоєнні теракту Дрісса Укабіра, пізніше стало відомо, що правоохоронці застрелили одного з причетних.

Цього ж дня в каталонському місті Альканарі сталося два вибухи. Загинула одна людина, постраждало не менше ніж 10.

У ніч на 18 серпня в іншому каталонському місті – Камбрільсі – під час спроби вчинення нового теракту постраждало семеро осіб. Терористи спробували врізатися в пішоходів на машині Audi, однак по них відкрила вогонь поліція. Бойовики встигли поранити шістьох цивільних осіб і одного поліцейського.