У Києві під дощем провели генеральну репетицію військового параду. Фоторепортаж

Генеральна репетиція параду пройшла під дощем
Фото: Степан Полторак / Facebook

22 серпня в Києві українські військові провели генеральну репетицію параду, який відбудеться на День Незалежності. Фотографії із заходу опублікував у Facebook міністр оборони України Степан Полторак. "Попри холодний дощ, настрій у наших військовослужбовців оптимістичний та по-справжньому бойовий, дух українських бійців незламний, а очі сповнені патріотизму та любові до рідної країни!" – написав він.

Указ про проведення в Києві військового параду з нагоди 26-ї річниці незалежності України президент України Петро Порошенко підписав 15 травня.

У параді, окрім українських військових, візьмуть участь військовослужбовці з 10 країн – США, Великої Британії, Канади, Грузії, Литви, Латвії, Естонії, Молдови, Румунії та Польщі. Окрім того, на парад приїдуть міністри оборони дев'яти країн, зокрема глава Пентагону Джеймс Меттіс, повідомив помічник міністра оборони України Юрій Бірюков.

До Дня Незалежності (22–27 серпня) у центрі Києва пройде виставка військової техніки та озброєння "Міць нескорених". На ній продемонструюь 67 одиниць техніки та озброєння (самохідні артустановки, танки, бойові броньовані машини, вантажні та санітарні авто тощо). У Генштабі ЗСУ повідомили, що після виставки техніку передадуть у зону АТО.

Українська влада мала витратити гроші не на масштабний військовий парад, а на оснащення армії і соціальну допомогу ветеранам АТО, уважає волонтер Юрій Касьянов. "Я проти параду. Проти розкішної показухи, ура-патріотизму з прапорами, самообману у вишиванках. Проти того, щоб у воєнний час кілька тисяч солдатів місяцями марширували, училися тягнути носок замість реальної бойової підготовки. Проти величезних для злиденної країни фінансових витрат на підготовку до проведення параду", – заявив він.