У Росії проходять акції на підтримку Навального. Фоторепортаж

У штабі Навального заявили, що затриманих під час московської акції немає
Фото: ЕРА
Сьогодні у 80 російських містах, де відкрито штаби Навального, проходять пікети, приурочені до дня народження президента Володимира Путіна, якому сьогодні виповнилося 65 років. До акцій закликав опозиційний політик Олексій Навальний, який зараз відбуває 20-денний адміністративний арешт за "неодноразові заклики до участі в непогодженому публічному заході". За даними "ОВД-Инфо" на 17.00 за московським часом, у регіонах на акціях і перед ними затримано не менше ніж 124 людини. Раніше в штабі Навального повідомили, що під час акції в Москві в день народження Путіна нікого не затримали.

Прихильники Навального анонсували акції у 80 містах РФ. Дата мітингів збігається з 65-річчям президента Росії Володимира Путіна – пенсійним віком для держслужбовців.

"7 жовтня, у день, коли Путін виходить на пенсію, ми виходимо #ЗаНавального", – зазначали організатори.

Зараз Навальний відбуває 20 діб арешту за заклики до участі в акціях.

13 грудня 2016 року він оголосив про рішення брати участь у виборах президента Росії.

8 лютого 2017 року у повторному слуханні справи про розкрадання в особливо великому розмірі в компанії "Кировлес" Ленінський районний суд міста Кіров визнав Навального винним і засудив до п'яти років позбавлення волі умовно, а також призначив штраф у розмірі 500 тис. руб.

Політик заявив, що вирок не зупинить його виборчої кампанії в президенти Росії.

Голова Центральної виборчої комісії РФ Елла Памфілова зазначила, що Навальний зможе взяти участь у виборах президента 2018 року, тільки якщо з нього знімуть судимості чи змінять законодавство.