У Москві пройшов мітинг "За вільний інтернет". Є затримані. Фоторепортаж

Учасники мітингу "За вільний інтернет" в Москві
Фото: ЕРА, "Открытая Россия"
У Москві пройшов погоджений із владою мітинг "За вільний інтернет", під час якого було затримано 17 осіб. Поліція затримала всіх, хто в рамках мітингу "За вільний інтернет" стояв із плакатами на захист журналіста "Новой газеты" Алі Феруза, дівчат із ЛГБТ-символікою й людини у футболці "Путін гірший за Гітлера" й масці, на якій зображено обличчя президента РФ Володимира Путіна. Агентство ЕРА опублікувало фотографії з місця подій.

Мітинг "За вільний інтернет" на проспекті Сахарова було погоджено з владою. Ще до початку акції влада вирізала ножем слово "гади" на заднику на сцені, приготовленій до мітингу.

Учасники акції вимагають від влади не порушувати таємниці листування, припинити втручання в регулювання всесвітньої павутини, скасувати "пакет Ярової" і закон "про право на забуття". Також вони вимагають реабілітувати фігурантів кримінальних справ за лайки й репости в соцмережах, а також дати відкритий доступ до інформації про власність чиновників. Ще однією вимогою протестувальників є відставка голови Роскомнагляду Олександра Жарова.

Організаторами акції були партія ПАРНАС, "Протестная Москва", партія "Гражданская инициатива", Піратська партія, Лібертаріанська партія, партія "Демократический выбор" та громадська організація "РосКомСвобода".