Влада видалила слово "гади" зі сцени на мітингу опозиції "За вільний інтернет" у Москві

Слово "гади" на опозиційному мітингу влада цензурувала
Фото: Михаил Конев / Twitter

Поліцейські вирізали ножем частину задника на сцені, приготовленій до опозиційного мітингу, повідомив активіст "Открытой России" Михайло Конєв.

Поліцейські вирізали ножем частину задника на сцені, приготовленій до мітингу "За вільний інтернет" у Москві. Про це повідомив член партії ПАРНАС, активіст "Открытой России" Михайло Конєв у Twitter.

На заднику було написано "Інтернет не заберете, гади".

"Ого, прийшов на мітинг "За вільний інтернет", а тут клоуни з мерії задник сцени ножем ріжуть. Слово "гади" їм не подобається!" – зазначив Конєв.

Мітинг "За вільний інтернет" на проспекті Сахарова було погоджено з владою, повідомляє The insider. Учасники акції вимагають від влади не порушувати таємниці листування, припинити втручання в регулювання всесвітньої павутини, скасувати "пакет Ярової" і закон "про право на забуття". Також вони вимагають реабілітувати фігурантів кримінальних справ за лайки й репости в соцмережах, а також дати відкритий доступ до інформації про власність чиновників. Ще однією вимогою протестувальників є відставка голови Роскомнагляду Олександра Жарова.

Організаторами акції були партія ПАРНАС, "Протестная Москва", партія "Гражданская инициатива", Піратська партія, Лібертаріанська партія, партія "Демократический выбор" та громадська організація "РосКомСвобода".