Жителі Барселони вийшли на антитерористичний марш "Я не боюся". Фоторепортаж

На марш вийшли сотні тисяч людей
Фото: ЕРА

У Барселоні сьогодні відбувся масштабний марш під гаслом No tinc por ("Я не боюся"), присвячений недавнім терактам у місті, під час яких загинуло 13 осіб. Участь в акції взяло кілька тисяч людей, серед яких були прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой і король Філіп VI. Фотографіями з заходу поділилося фотоагентство ЕРА.

Удень 17 серпня в Барселоні на пішохідній вулиці Рамбла мікроавтобус в'їхав у натовп. У ніч на 18 серпня в каталонському місті Камбрільс терористи на автомобілях з фальшивими поясами смертників спробували врізатися в пішоходів, а потім із ножами напали на перехожих. Поліція відкрила вогонь по автомобілю.

Унаслідок нападів загинуло 15 осіб (13 – у Барселоні, один – у Камбрільсі, ще одне тіло знайдено в передмісті Барселони в автомобілі, який викрали зловмисники), більше 100 постраждало.

Відповідальність за теракти на себе взяло угруповання "Ісламська держава".

У поліції Каталонії 21 серпня повідомили, що ліквідували останнього розшукуваного за підозрою у скоєнні терактів чоловіка. Убитий, Юнес Абуякуб, імовірно, був водієм фургона, що тиснув людей на Рамбла.