Держслужба з НС показала Авдіївку після обстрілу бойовиків. Фоторепортаж

Наслідки обстрілу Авдіївки
Фото: ДСНС України / Facebook
В останні дні місто Авдіївка Донецької області піддавалося інтенсивному обстрілу з боку проросійських бойовиків. Внаслідок бойових дій з 30 січня в місті немає світла, вода постачається за розкладом. У зв'язку з цим в Авдіївці оголосили надзвичайний стан. Державна служба України з надзвичайних ситуацій в Facebook опублікувала фотографії наслідків атак на Авдіївку, а також роботи пункту життєзабезпечення та польових кухонь у місті.

29 січня на сході України в районі Авдіївки загострилася ситуація, коли проросійські бойовики посилили обстріли промзони. Інтенсивні бойові дії із застосуванням реактивних систем залпового вогню "Град" тривали з невеликою перервою 30 і 31 січня.

З 30 січня у місті немає світла. В зв'язку з цим у місті оголосили надзвичайний стан.

1 лютого донецький губернатор Павло Жебрівський повідомив, що російська сторона в Спільному центрі з контролю й координації надала письмове підтвердження гарантій про встановлення режиму тиші в районі Авдіївки.

Збройний конфлікт на сході країни почався в квітні 2014 року. Українська армія протистоїть проросійським бойовикам, які частково контролюють Донецьку й Луганську області.