"Дякую вам за цю гідність, за цю віру і за це терпіння". Порошенко зустрівся з родичами утримуваних на Донбасі. Фоторепортаж

Порошенко – родичам: Мало хто може зрозуміти, чого воно вам коштувало, це терпіння
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко, голова Служби безпеки України Василь Грицак, представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи з урегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко й омбудсмен Валерія Лутковська 26 грудня провели зустріч із родичами утримуваних військових і цивільних на Донбасі. Про це повідомила прес-служба глави держави. "Дякую вам за цю гідність, за цю віру і за це терпіння. Мало хто може зрозуміти, чого воно вам коштувало, це терпіння", – звернувся Порошенко. Геращенко у Facebook зазначила, що розмова була "емоційною, непростою, щирою й зі сльозами".

Ватажок "ДНР" Олександр Захарченко заявив, що обмін утримуваними особами між бойовиками й українською стороною відбудеться 27 грудня за формулою "306 на 74". Орієнтовний час – 13.00.

Представник України у тристоронній контактній групі Ірина Геращенко підтвердила дату обміну.

Інший парламентер від України, Віктор Медведчук, говорив, що обмін затриманих бойовиків на українських заручників із "ЛНР" і "ДНР" пройде у два етапи.