Масові затримання учасників маршу в Мінську. Фоторепортаж

За даними правозахисників, у Білорусі затримано приблизно 50 активістів, журналістів та спостерігачів
Фото: ЕРА
У Білорусі силовики затримали в центрі Мінська від 30 до 50 осіб, які прийшли для участі в ході до Дня волі. Повідомляють, що спочатку "для з'ясування особи" затримували всіх, хто мав при собі прапори і квіти, а потім почали затримувати всіх присутніх на площі. За даними правозахисників, серед затриманих – активісти, журналісти та спостерігачі. Їх відвезли в автозаках до Радянського РУВС Мінська. Агентство ЕРА опублікувало фотографії з місця подій.

Серед затриманих – лідер Білоруського національного конгресу Микола Статкевич.

Статкевич – критик президента Білорусі Олександра Лукашенка, його суперник у боротьбі за президентське крісло на виборах 2010 року. Його заарештували під час розгону акції протесту у день президентських виборів 19 грудня 2010 року і засудили на шість років колонії посиленого режиму за обвинуваченням в організації масових заворушень. Лукашенко помилував його в серпні 2015 року.

30 жовтня 2017 року, за день після участі в мітингу пам'яті жертв сталінських репресій перед будівлею білоруського КДБ, Статкевича вкотре затримали білоруські правоохоронці. За даними "Радые Свабода", за 10 місяців 2017 року Статкевич провів у в'язниці 34 доби.