Порошенко відвідав околиці Маріуполя та поклав квіти до пам'ятного знака загиблим під Волновахою. Фоторепортаж

Порошенко вшанував хвилиною мовчання загиблих під Волновахою під час обстрілу пасажирів автобуса
Фото: Павло Жебрівський / Facebook

У Донецькій області президент України Петро Порошенко поклав квіти до пам'ятного знака жертвам трагедії під Волновахою та вшанував пам'ять загиблих хвилиною мовчання. Про це повідомив голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський у Facebook. Жебрівський зазначив, що загибель під час обстрілу 12 пасажирів рейсового автобуса стала черговим злочином російських окупаційних військ на території України, якому дасть оцінку Гаазький трибунал. Порошенко поспілкувався з військовослужбовцями, які служать поблизу Волновахи, і передав їм великодній кошик. На сторінці президента у Facebook повідомляють, що глава держави під час поїздки також посвятив вербу із жителями Маріуполя.

13 січня 2015 року бойовики "ДНР" з боку Докучаєвська обстріляли український блокпост "Бугас" поблизу міста Волноваха. Під час обстрілу з установки залпового вогню "Град" один зі снарядів розірвався біля рейсового автобуса, пасажири якого проходили паспортний контроль на пункті пропуску.

Загинуло 12 людей, постраждало 18.

Обстріл кваліфіковано Генеральною прокуратурою України як терористичний акт. У причетності до теракту підозрюють так званого главу "Донецької народної республіки" Олександра Захарченка.