Суд обирає запобіжний захід Саакашвілі. Фоторепортаж

Фото: ЕРА
У понеділок, 11 грудня, Печерський районний суд Києва обирає запобіжний захід екс-президенту Грузії, лідеру партії "Рух нових сил" Михайлові Саакашвілі. На засідання суду прибули лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко і низка інших народних депутатів. Під будівлею суду зібралися активісти, правопорядок забезпечує приблизно 250 правоохоронців.

Уранці 11 грудня Саакашвілі доправили в Печерський районний суд Києва. Засідання щодо обрання йому запобіжного заходу почалося приблизно о 12.00.

Політика затримали в Києві увечері 8 грудня і помістили в ізолятор тимчасового тримання. Його обвинувачують в отриманні з Росії приблизно $500 тис. на фінансування мітингів для повалення української влади.

Прокуратура планує вимагати для Саакашвілі запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з носінням електронного браслета. В ізоляторі лідер "Руху нових сил" оголосив безстрокове голодування.

10 парламентаріїв заявили про готовність узяти Саакашвілі на поруки, заявив його адвокат Руслан Чорнолуцький під час засідання Печерського райсуду.