У Києві на Майдані попрощалися з загиблими під Авдіївкою бійцями. Фоторепортаж

У Києві попрощалися з загиблими українським бійцями
Фото: Олександр Хоменко / depo.ua
Сьогодні, 1 лютого, в Києві на Майдані Незалежності попрощалися з п'ятьма бійцями 72-ї механізованої бригади, які загинули під Авдіївкою Донецької області, де в останні дні посилилися обстріли з боку проросійських бойовиків. Як передає depo.ua, серед загиблих Кызыло Андрій Олександрович (народився 24 січня 1989 року), Бальченко Володимир Іванович (народився 4 січня 1992 року), Оверченко Дмитро Олександрович (народився 24 січня 1989 року), Крижанський Володимир Олексійович (народився 24 березня 1982 року), Павлюк Ярослав Ярославович (народився 24 жовтня 1980 року).

Про обстріл електромонтажників повідомляв голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації. Він підкреслив, що ремонтники не дійшли орієнтовно 300 метрів до місця можливого розриву лінії електропередачі.

Ситуація в районі Авдіївки загострилася 29 січня, коли проросійські бойовики посилили обстріл промзони. У ніч на 31 січня околиці Авдіївки обстріляли з реактивних систем залпового вогню "Град".

Вранці 31 січня роботу Авдіївського коксохімзаводу вперше з 2014 року зупинили. Гендиректор підприємства зазначав, що якщо підприємство зупиниться, місто замерзне, оскільки іншого способу опалення житлового сектора не існує. Поки коксохім забезпечує мінімальне опалення Авдіївки.

З 30 січня в місті немає світла та води. У зв'язку з цим у місті оголосили надзвичайний стан.

1 лютого донецький губернатор Павло Жебрівський повідомив, що російська сторона в Спільному центрі з контролю та координації надала письмове підтвердження гарантій про встановлення режиму тиші в районі Авдіївки.

31 січня перший заступник голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг заявив, що причиною ескалації конфлікту в районі Авдіївки стали провокаційні дії з обох сторін.