У Марші пам'яті героїв Небесної сотні в Києві взяли участь 500 осіб. Фоторепортаж

У Києві відбувся Марш пам'яті героїв Небесної сотні
Фото: hromadske.ua
У Києві Марш пам'яті героїв Небесної сотні завершився панахидою та покладанням квітів до Меморіалу пам'яті, встановленого на вулиці Інститутській. Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", в заході взяли участь до 500 осіб. Вони пройшли від Європейської площі через Майдан Незалежності й алею Небесної сотні. Люди несли квіти, лампадки та фотографії загиблих учасників Революції гідності. Біля меморіалу пам'ять загиблих ушанували хвилиною мовчання, а після панахиди поклали квіти. Правопорядок у центрі Києва забезпечує велика кількість співробітників поліції та Національної гвардії.

У кінці 2013-го – початку 2014 року в Україні відбулися масові протести, які призвели до зміни влади. Під час протестів мітингувальникам протистояли правоохоронні органи та найняті владою озброєні бандити (тітушки). Ескалація конфлікту сталася після того, як 16 січня 2014 року були ухвалені закони, які називають "диктаторськими". 19 січня між протестувальниками з Майдану та міліцією почалися зіткнення.

За словами екс-генпрокурора Віталія Яреми, лише з 18 по 20 лютого 2014 року було вбито 77 протестувальників, близько 700 осіб отримали поранення.

Про підозру у причетності до розстрілів 20 лютого 2014 року в Києві повідомлені 26 беркутівців, із них п'ятеро заарештовано, триває судовий процес. Не менше 20 співробітників "Беркута" втекли.

У травні 2016 року в Генрпрокуратурі заявили, що Євромайдан розстрілювали 23 бійці "Беркута" і три їхні командири.