повернутись на
$39.60 €42.27
menu closed
menu open
weather +7 Київ

Президентка Словаччини Чапутова наділа маску в тон сукні

Президентка Словаччини Чапутова наділа маску в тон сукні Чапутова віддала перевагу ягідним тонам у своїх образах
Фото: zuzana_caputova / Instagram

Президентка Словаччини Зузана Чапутова на державних заходах з'явилася в сукнях і захисній масці в тон.

Президентка Словаччини Зузана Чапутова вперше 20 березня наділа захисну маску в тон сукні кольору спілої вишні в діловому стилі під час прийняття відставки уряду Петера Пеллегріні. Фото опублікували на сторінці Чапутової в Instagram.

Образ вона доповнила темно-коричневими рукавицями.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Dnes som prijala demisiu vlády Petra Pellegriniho. Svoje funkcie ministri a ministerky prevzali takmer na de * presne pred dvoma rokmi, v * ase ve * kých politických i spolo * enských turbelencií, ktoré nastali po tragických udalostiach z februára 2018. Protesty však boli aj dôsledkom dlho pretrvávajúcich problémov v spolo * nosti, najmä v polícii, na prokuratúre a v súdnictve. Pozitívne hodnotím, * e v * ase, ke * Peter Pellegrini viedol vládu, došlo k viacerým dôle * itým zmenám. Slovensko zaznamenalo stabilný hospodársky rast, nezamestnanos * sa zní * ila, mali sme relatívne nízku mieru chudoby a príjmových nerovností. Zvýšili sa príjmy zamestnancov vo verejnej správe, školstve, obrane, zdravotníctve, zvýšila sa aj priemerná mesa * ná mzda. Musela som však, zárove * , vyjadri * po * utovanie nad tým, * e takýchto pozitív nebolo viac. Európska komisia vývoj na Slovensku v uplynulom období hodnotí tak, * e sme nevyu * ili dobré * asy na zásadnejšie zmeny v oblastiach, ktoré sú k * ú * ové pre budúcu prosperitu republiky. V mesiacoch a rokoch po kríze, spôsobenej opatreniami proti koronavírusu, nám tieto zmeny mô * u chýba * . * o ma osobitne mrzí sú obrovské deliace * iary v spolo * nosti, ktorým sa nepodarilo zabráni * , a tie * zneu * ívanie spravodlivosti spojené s vysokou mierou nedôvery v justíciu. Ocenila som, ako premiér a * alší ministri, ako * lenovia krízového štábu reagovali na za * iatok obrovskej zdravotnej hrozby s akou sme konfrontovaní. Vysoko hodnotím aj skuto * nos * , * e v kritickej situácii našiel premiér odstupujúcej vlády, Peter Pellegrini spolo * nú re * s nastupujúcim premiérom Igorom Matovi * om a * e k odovzdaniu a prevzatiu moci dôjde politicky kultúrnym a spolo * ensky civilizovaným spôsobom, tak, aby dôvera verejnosti vo * i predstavite * om štátnej moci neutrpela. #prezidentka #zuzanacaputova #nasaprezidentka #mojaprezidentka #peterpellegrini #demisa #slovensko #slovakia

Публікація від Zuzana * aputová (@zuzana_caputova)

Чапутова повторила фешн-експеримент 21 березня, призначаючи новий уряд, який очолив Ігор Матович. Вона вибрала плаття кольору фуксії з горловиною-човником і маску в тон.

Подивитися цю публікацію в Instagram

* udia vo vo * bách dali ve * kú dôveru na dôle * ité zmeny, ktoré naša spolo * nos * potrebuje. Skôr, ako sa bude môc * vláda Igora Matovi * a tejto ve * kej úlohy prebudovania našej spolo * nosti naplno дядя * , stojí pred * ou ešte iná dôle * itejšia a bytostnejšia úloha. A to, ochráni * * o najviac * udských * ivotov v súboji s nevidite * ným nebezpe * ím. Len * a * ko si predstavi * zadanie, ktoré by bolo náro * nejšie. Nastupujúcim ministrom, ministerkám a premiérovi Igorovi Matovi * ovi som pri odovzdaní menovacích dekrétov povedala aj toto: „Dnes nepreberáte iba moc, dnes preberáte najmä zodpovednos * za republiku a za jej obyvate * ov. Ka * dé zlyhanie, ktoré je za obvyklých pomerov len predmetom mediálnej kritiky, by dnes ohrozilo to základné, * o nám všetkým dáva šancu, aby sme situáciu zvládli. Verím, * e budete múdra vláda, vláda zjednocujúca, okolo ktorej sa všetci zomkneme. * elám nielen vám, ale všetkým obyvate * om republiky, aby sme s odstupom rokov mohli poveda * , * e v marci 2020 prevzal zodpovednos * vládny kabinet, ktorý urobil pre Slovenskú republiku historicky významnú slu * bu. K jej naplneniu vám budem z plných síl nápomocná a prajem v nej ve * a úspechov.“ #zuzanacaputova #prezidentka #nasaprezidentka #mojaprezidentka #prezidentskypalac #uradvlady #slovensko #slovakia #nrsr #volby2020

Публікація від Zuzana * aputová (@zuzana_caputova)

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в Китаї. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Станом на ранок 23 березня кількість заражених коронавірусом у всьому світі становить 339 041, загальна кількість померлих від COVID-19 сягнула 14 705, тих, кого вилікували, – 98 799. У Словаччині зареєстровано 178 заражених.