"Укрпошта" в умовах інформаційної війни пропонує видавцям реалізацію їхніх газет на умовах 100-відсоткового списання. На кого працюєте?

Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Спробуйте уявити таку ситуацію. Керівництво найбільшої мережі продовольчих супермаркетів розсилає всім виробникам ковбасних виробів проєкт договору на наступний рік із пропозицією постачати свою продукцію до цих супермаркетів зі 100-відсотковим списанням.

Що це означає? А ось що. Ви робите ковбасу, сплачуючи водночас за все, що із цим виробництвом пов'язано (сировина, доставка, переробка, оренда приміщень, комунальні платежі, зарплата персоналу та податки на зарплату), а потім укладаєте договір на реалізацію своєї продукції в супермаркетах, які отримують 100-відсоткову безпрограшну гарантію від продажу ваших ковбас. Продадуть 30, 40 або 50% від обсягу постачання – покладуть увесь виторг собі в кишеню. А не продадуть – також не страшно. Можна буде безплатно роздати знайомим чи просто списати. Адже жодних зобов'язань перед партнером, який усю цю продукцію випустив!

Ви скажете: абсурд, такого не може бути ніколи і ніде. Не поспішайте з висновками. Таке може бути тут і зараз. В Україні. Де й не таке ще може бути. Пункт 2 проєкту договору на роздрібний продаж періодичних друкованих видань, запропонованого днями Київською міською дирекцією АТ "Укрпошта" колективам українських газет та журналів, саме так і говорить: "Реалізація періодичних друкованих видань у роздріб на умовах 100-відсоткового списання". І це, зауважте, відбувається вже після того, як "Укрпоштою" в країні практично розвалено систему доставки передплатникам друкованих видань, після того, як у більшості населених пунктів позакривали відділення зв'язку, а ті, що залишилися живими, буквально на ладан дихають. Це в умовах інформаційної війни, яка загострилася протягом останніх років, "успішно" програної Україною на всіх фронтах.

Війни за уми та душі громадян, які опинилися не з власної волі по різні боки лінії розмежування, яка фактично розрубала могутнім агресором Україну на частини. Це в умовах економічної, політичної, а тепер ще й пандемічної кризи, яка затягнулася на роки і яку переживає наша країна…

На кого працюєте, панове?!

Джерело "ГОРДОН"