"Посадка на борт дозволена лише для бджоломаток". "Укрпошта" зупинила доправлення бджіл

Рейси із бджоломатками здійснюватимуть тільки із травня до жовтня
Фото: depositphotos.com

"Укрпошта" зупинила з липня доправлення бджіл. Про це 2 липня повідомляє пресслужба компанії.

Водночас це рішення перевізника не поширюється на бджоломаток.

"Із липня посадка на борт "Укрпошти" дозволена лише для бджоломаток. Решту бджіл просимо залишатися на своїх робочих місцях. А щоб королевам було безпечно подорожувати, ми будемо використовувати спеціальну паперову коробку з отворами для вентиляції, із кормом і в супроводі кількох бджіл, які регулюватимуть температурний режим бджолиної матки", – ідеться в повідомленні.

Рейси здійснюватимуть тільки в період сезону – із травня до жовтня.

Генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський зазначив, що це рішення дасть змогу запобігти загибелі бджіл.

"Це дасть можливість зберегти життя дзизкучих і здоров'я співробітників "Укрпошти". Як обіцяли – довозили їх до кінця сезону, і тепер у бджолярів є час підготувати альтернативні шляхи доправлення на сезон наступний", – сказав Смілянський.

Контекст:

11 травня бджолярі із Закарпатської області відправили спеціальні пакети із бджолами, маткою і спеціальним розплодом "Укрпоштою" до замовників. Журналіст Віталій Глагола повідомив, що в посилці було 8 млн бджіл і всі вони не вижили.

Загальна вартість бджіл становила приблизно 500 тис. грн. Бджолярі звернулися в поліцію і заявили про намір судитися з "Укрпоштою".

Смілянський зазначив, що "Укрпошта" щорічно пересилає тисячі таких посилок, але така ситуація трапилася вперше.

Компанія перепросила у бджолярів за загибель комах і повідомила, що посилить вимоги до пересилання і транспортування бджіл, а з наступного року припинить надання цієї послуги.

Згодом частина бджіл, яких вважали загиблими через спеку, ожила.