У мене великі претензії до ПАРЄ за відмову обмежити повноваження делегації РФ, але за цей результат потрібно дякувати Зеленському

Фото: Олег Федонюк / Facebook
Президент України Володимир Зеленський мовчки спостерігав за реваншем РФ у ПАРЄ і на всіх міжнародних майданчиках, тому що його некомпетентне оточення сказало йому, що так правильно, зазначив екснардеп, колишній член української делегації в ПАРЄ, лідер "Еко Партії Берези" Борислав Береза.

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію про підтвердження повноважень російської делегації, без введення обмежень через дії Росії, що суперечать принципам Ради Європи. Документ затвердили 107 голосами "за", 36 парламентаріїв виступили "проти", 24 – "утрималися".

У мене великі претензії за це рішення до ПАРЄ. Фактично тут видно подвійні стандарти. Але визнаймо чесно, що за цей результат Україна має подякувати Володимирові Зеленському, який зробив усе для того, щоб так сталося.

Адже саме президент Зеленський принципово відмовився від усіх комунікацій з українською делегацією в ПАРЄ VIII скликання ВР і відмовився підтримати всі наші ініціативи, що призвело до сумних наслідків.

Це Володимир Зеленський мовчки спостерігав за реваншем РФ у ПАРЄ і на всіх міжнародних майданчиках, тому що його некомпетентне оточення сказало йому, що так правильно. А потім за його особистого потурання "Анал-табу" Яременко провалив переговори з нашими давніми європейськими партнерами у вересні 2019 року в Ризі, унаслідок чого було розвалено антиросійську коаліцію в ПАРЄ.

Це ОП і Зеленський відмовилися від стратегії використання повноважень попередньої делегації та сформували зі "слуг" слабший склад. А потім, вибравши стратегію пасивного спостерігача в ПАРЄ, завдяки всім попереднім діям і бездіяльності Зеленського Україна фактично втратила всі вдалі стартові позиції та квоти. Усе має свої наслідки.

Отже, не забудьте сказати "спасибі" Зеленському, який системно руйнує державні інституції та послаблює позиції України. Не знаю, робить він це здуру, через некомпетентність чи навмисно, але робить. І це ще не дно.

P.S. Скрін із тих часів, коли з делегацією щільно взаємодіяли президент і Кабмін. А сама делегація працювала, як єдиний організм. І тому ми були успішними.

Скріншот: Борислав Береза / Facebook

Джерело: Борислав Береза / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора