Понад 100 років тому більшовики відібрали землю, але знаходяться політики, готові зберігати їхні рішення

Фото: magazine.nv.ua

Якби після краху радянської влади людям не дозволили приватизувати житлову нерухомість і вільно розпоряджатися нею, то й досі б політики та політкоментатори могли розповідати, що "українці не готові" вільно розпоряджатися своїми квартирами, уважає журналіст Дмитро Литвин.

Тут у новій владі зібралися легалізувати ринок землі. І знову понеслася критика. Дивлюся на цих критиків і думаю: а от якби після краху радянської влади не дозволили приватизувати житлову нерухомість і вільно розпоряджатися нею, тобто продавати і купувати квартири й будинки, і досі б у нас політики та політкоментатори могли розповідати, що "українці не готові" вільно розпоряджатися квартирами, що "все скуплять олігархи", а "іноземцям не можна дозволяти купувати" будинки, наприклад.

Цілком органічний вигляд мали б у цій риториці і Юлія Тимошенко, і ОПЗЖ, і Ляшко, і всі інші такі товариші. Хоча от реальність із нерухомістю цілком демонструє, що немає у свободі жодної катастрофи. Треба просто брати і робити, а за 20 років усі сприйматимуть свободу як норму.

І вражає, звісно, як довго можуть зберігатися сліди радянської тиранії. Понад 100 років тому більшовики відібрали землю, і досі знаходяться впливові політики, готові спекулювати на цьому, зберігаючи в нехай і обмеженому вигляді, але все-таки рішення більшовиків. Понад 100 років! Пф-ф-ф!

Джерело: Дмитрий Литвин / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора