У разі зміни влади Порошенко може залишити підписання закону про мову Зеленському, сподіваючись на його перше скандальне вето або не менш скандальну згоду

У разі перемоги на виборах президента України Володимира Зеленського чинний глава держави Петро Порошенко може підписати законопроект про мову як прощальний жест перед відставкою з посади, зазначив журналіст Дмитро Литвин.

Парубій каже, що голосування щодо законопроекту про українську мову відбудеться 25 квітня. Це дуже цікаво! Там такий законопроект, що нинішня адміністрація побоялася ухвалювати його до виборів, тому що вважала, що це відбере голоси в Порошенка у східних і південних регіонах, ну, або сильніше мотивує голосувати за опонентів.

Виходить, що у разі зміни влади Порошенко або зможе підписати цей законопроект як прощальний жест, або залишити його Зеленському, сподіваючись на перше скандальне вето або першу не менш скандальну згоду нового президента зі старою політикою.

Ну, а якщо цей законопроект не набере 226 [голосів] наступного тижня, то це може стати першим кроком уже нової – парламентської – кампанії.

Джерело: Дмитро Литвин / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора