Верховна Рада розглянула більше ніж 1500 правок до законопроекту про державну мову

Верховна Рада продовжує розглядати законопроект про мову
Фото: rada.gov.ua

Засідання Верховної Ради 10 квітня депутати почнуть із розгляду 1524-ї поправки до законопроекту про державну мову, повідомив голова парламенту Андрій Парубій.

Верховна Рада розглянула понад 1500 правок до законопроекту про державну мову. Про це повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

Засідання 9 квітня депутати завершили після розгляду правки №1523. Голова парламенту Андрій Парубій повідомив, що засідання 10 квітня продовжать із розгляду 1524-ї правки.

4 жовтня 2018 року Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект №5670-д про забезпечення функціонування української мови як державної. У ньому зазначено, що єдина державна офіційна мова в Україні – українська, а "спроби запровадження в Україні офіційної двомовності всупереч Конституції України і встановленій конституційній процедурі є діями, що спричиняють мовний розкол країни, міжетнічне протистояння і ворожнечу та спрямованими на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу". У документі визначено коло осіб, зобов'язаних вільно володіти державною мовою.

Із 28 лютого 2019 року народні депутати розглядають поправки, подані до законопроекту до другого читання. Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила, що депутати мають розглянути 2082 правки.