Замість вирішення реальних проблем Україна обговорює можливу відставку глави президентської канцелярії. Це якесь поголовне божевілля

Фото: Дмитрий Спивак / Facebook

Урядовець, який очолює Офіс президента, не має бути політичною фігурою, розставляти кадри й "опікуватися" галузевим бізнесом, зазначив колишній депутат Одеської облради, політик і телеведучий Дмитро Співак.

Поголовне божевілля.

Усі (і я зокрема), хто голосував за Зеленського, хотіли кардинальних змін у системі і суті управління державою.

Ми всі хотіли, щоб не було більше тіньових офісів і сірих кардиналів на посаді глави адміністрації/офісу/секретаріату, які б вирішували долі людей і країни загалом. Адже так було раніше. І за Кучми, і за Ющенка, і за Януковича, і за Порошенка. Усі знають, чим це закінчувалося.

Ви не знайдете в Конституції нічого про Офіс президента і його повноваження та можливості. Це має бути звичайна патронажна служба, що забезпечує діяльність глави держави. Не більше. Так принаймні говорив сам Володимир Зеленський. І урядовець, який очолює цю службу, не має бути політичною фігурою і займатися політичними розбірками, розставляти кадри й "опікуватися" галузевим бізнесом і тіньовими механізмами економіки.

Ми ж так хотіли? Чи ні? Адже саме з цього має початися злам старої і прогнилої системи. Так чому ж уже протягом доби вся країна ялозить питання про те, є відставка Богдана чи ні? І чому всі вважають, що це важливо? Яка різниця для українців, правда це чи ні? Яка різниця, хто обійматиме цю посаду, якщо це просто Офіс президента, а не паралельний Кабмін?

Отже, ми самі продовжуємо демонізувати владу, надавати їй сакрального значення і створювати сірих кардиналів. А потім дивуємося, чому ні хріна не змінюється в нашому житті. Замість того, щоб починати думати про вирішення реальних проблем і колосальних викликів, уся Україна обговорює розбірки Богдана із Кличком і можливу відставку глави президентської канцелярії.

Хлопці! Без образ, але це якесь поголовне божевілля. Якийсь наркотичний чад. Треба виходити із цього небезпечного стану. Інакше заженемо себе у стан психічного трансу й бігатимемо по колу.

Джерело: Дмитрий Спивак / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора