Слідчий комітет завів би справу за знущання з мудозвону Соловйова, якби російська команда КВК заспівала про його підпалену дачу

Фото: Елена Рыковцева / Facebook

Якби російська команда КВК заспівала про підпалену дачу пропагандиста Володимира Соловйова на озері Комо, цей фрагмент до телеефіру не дійшов би, зазначила російська журналістка Олена Риковцева.

Ну і звісно! Звісно ж, вечірній мудозвон мудозвонив про блюзнірів із "Кварталу 95", які у блюзнірський спосіб наблюзнували про спалений будинок української банкірки Гонтаревої. І хор імені Верьовки по-блюзнірськи продався блюзнірам за 30 тис. сріблянських гривень. І навіть український гість мудозвону на ім'я Василь, якому згідно з роллю, встановленою контрактом із ВДТРК, потрібно грудьми захищати український народ, і той зірвався на каяття, що йому за цей народ соромно. Ось стояв Василь перед мудозвоном Соловйовим і посипав голову попелом від сорому за свій народ, який блюзнірськи жартує і блюзнірськи регоче над блюзнірськими жартами. Напевно, ВДТРК його тепер оштрафує за порушення контракту.

І ось я уявила картину. Палає дача мудозвону на озері Комо. Обидві палають. І російська команда КВК, припустімо "Планета Сочі", співає на мотив "Уно моменто" щось на кшталт "Донна белямаре / кредере пожаре" тощо.

Що відбувається далі? До ефіру цей фрагмент не доходить. Команду Масляков випирає. Слідчий комітет заводить кримінальну справу за статтею "знущання з мудозвону".

Ролик, однак, потрапляє в YouTube. Тому пропагандисти з каналу "Россия 24" потопають у всіляких дошкульних сюжетах. Сам мудозвон драматично мовчить, але його гості, включно з Василем, кидаються надавати йому моральну підтримку.

Це в Росії. А що відбувається в Україні? Як реагують там? А ніяк. Нікого там не парить російський КВК із його жартами, навіть якби його тричі за ці жарти розстріляли і якби їхнім об'єктом був якийсь ненависний в Україні персонаж. Практично ніяк. Рухомий рядок у новинах.

У бідній Росії з тотальним заміщенням внутрішнього порядку денного на український навіть уявити не можуть, що таке буває: жити своїм життям.

Джерело: Елена Рыковцева / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора