Путін пригрозив забрати в сусідніх держав "подарунки від російського народу". Це фактично пряма погроза війною колишнім радянським республікам

Фото: Игорь Эйдман / Facebook

Президент РФ Володимир Путін намагається повернути популярність, зробивши ставку на агресивний націоналізм, спрямований проти сусідів. Це загрожує новими воєнними авантюрами, вважає російський соціолог і політолог Ігор Ейдман.

"Пой, ласточка, пой, Путин грозит войной".

Путін пригрозив забрати в сусідніх держав "подарунки від російського народу". "Якщо республіка увійшла до складу СРСР, але отримала у свій багаж величезну кількість російських земель, традиційних російських історичних територій, а потім вирішила вийти зі складу цього Союзу, то тоді виходила б із чим прийшла. І не тягнула б із собою подарунків від російського народу!"

Це фактично пряма погроза війною колишнім радянським республікам. У Грузії, Молдови та України частину територій уже де-факто насильно відібрали й анексували. Естонії, Латвії, Казахстану, Білорусі – приготуватися (будуть намагатися з'їсти повністю або шматками). Не випадково захоплення Прибалтики Путін нещодавно з піною на губах відстоював у своїй "історичній" статті.

Цікаво, а якути, татари, башкири, народи Північного Кавказу, буряти, чуваші, карели, мордва, тувинці та інші не "державотворчі", тобто, по суті, колонізовані нації, які залишилися в "тюрмі народів", теж мають право вимагати назад свої подаровані (точніше, захоплені Москвою, часто з великою кров'ю) території?

Що швидше падає рейтинг Путіна, то агресивнішою стає його риторика. Бункерно-тунельний (п)резидент намагається повернути собі популярність, зробивши ставку на агресивний націоналізм, спрямований проти сусідів. Це загрожує новими воєнними авантюрами.

Джерело: Игорь Эйдман / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора