Ви бачили колись війну СБУ проти прокуратури? Або поліції проти СБУ? Вони об'єдналися і воюють із тим, що їм загрожує, – НАБУ

Якби силовики не об'єдналися проти директора НАБУ Артема Ситника, це б означало, що їм удалося з ним домовитися, зазначив інвестбанкір Сергій Фурса.

Чому всі говорять про розбірки НАБУ і САП? Як завжди, з одного боку НАБУ, а з іншого – оберемок вітчизняних силовиків. І лише одні з них – це САП. Так до чого тут особисті розбірки? Якщо проти НАБУ виступають періодично поліція, СБУ, державна охорона, Луценко і його прокуратура. І Холодницький – лише один із багатьох. Просто ще одна частина системи.

Чому потрібно було створити НАБУ? Чому його створювали? Тому що до наявних силовиків не було довіри, і вони загалом тотально корумповані. Ба більше, силовики, насамперед СБУ і поліція, із прокуратурою поруч є найбільшою проблемою українського бізнесу. Отже, це все не нове. І тому змушені були створити НАБУ. Створити для боротьби з тотальною корупцією, яка є основною причиною української бідності. І не треба тут про війну. До 2014 року країна була бідною. Війни тоді не було. А корупція була.

Отже, країна під тиском кредиторів створює НАБУ. Для боротьби із системною корупцією. І тут системна корупція починає боротися з НАБУ. Це логічно. Силовики бачать у НАБУ загрозу і воюють із нею. І це не боротьба за повноваження. Як це теж намагаються подати корупціонери. Ви бачили колись війну СБУ проти прокуратури? Або поліції проти СБУ? Отож-бо й воно. Вони об'єдналися і воюють із тим, що їм загрожує. Страх – добрий стимул. Як і гроші. А ці люди бояться втратити гроші. Це вдвічі сильніший стимул. А між собою українські корупціонери завжди вміли домовитися.

І до чого тут війна Ситника і Холодницького, як намагаються подати ті, хто навмисно дискредитує НАБУ? І навіщо йти на поводі у корупціонерів? Якби силовики не об'єдналися проти Ситника, то це був би поганий знак. Адже тоді б це означало, що їм із ним удалося домовитися. І створення НАБУ – це провал. Якщо ви, звичайно, не вірите, що силовики в Україні раптом стали не корумпованими. Чи вірите?

Що більше ви робите правильних речей, то більше вас критикують із телевізора. І з нових осіб негативніший рейтинг, аніж Ситник, має тільки Супрун. А це знак якості. Значить, добрі чоботи.

Коли депутати, політики і силовики підіймають чергову хвилю проти НАБУ – це знак. Що їм знову прищемили хвіст. І якщо ви щиро хочете зробити Україну багатою, то маєте навчитися розуміти причини, через які корупціонери раптом об'єднуються проти спільної загрози. І маєте розуміти, що ми більше зацікавлені в тому, щоб цих загроз ставало все більше і більше. А танцювати під дудку технологів корупціонерів і розповідати про особисті конфлікти – це нерозумно. А дурість завжди породжує бідність.

Джерело: Sergey Fursa / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора