РФ жодного разу не змогла знищити західну зброю під час її доправлення на фронт. І в цьому заслуга не лише "темних українських ночей"

Фото: Алексей Голобуцкий / Facebook

Глянув останнє інтерв'ю "бункерного діда". Він на днях вирішив через довгий стіл поспілкуватися з ручним журналістом. Це та сама розмова, де він розказав про ядерну зброю для Лукашенка і 1500 танків за рік для фронту. І тільки один раз Путін відчув дискомфорт. Від питання, яке, як вибачаючись, сказав журналіст, "хочуть задати багато росіян": чому західна техніка безперешкодно потрапляє на фронт? І невпевнена відповідь диктатора. Мета, каже, така є, "спустя рукава никто не относится", але українці везуть її, мовляв, дуже скритно і ночами.

Чому в росіян нічого не виходить на цьому напрямку, чому знищені HIMARS є тільки у звітах міноборони РФ, а проблему змушений коментувати навіть президент Росії? Відповідь кремлівському журналісту замість мямляння Путіна в понеділок дали з Києва. СБУ знешкодила феесбешну мережу, яка мала зірвати постачання західної зброї на лінію фронту. Агенти ФСБ збирали дані про маршрути руху військових ешелонів і локації складів боєприпасів. За їхніми даними, мали відбутися диверсії і ракетні удари на шляхах постачання. Кадри Кремль готував не один рік. Мережа була створена ФСБ ще до початку повномасштабного вторгнення, а 24 лютого активована. Серед агентів, яким тепер світить довічне, – й один із помічників діючого нардепа.

Зайве говорити, що викриття подібної мережі – це десятки одиниць врятованої техніки і, найголовніше, сотні врятованих життів наших. А держзрадників із початку вторгнення служба, за офіційними даними, заарештувала більше 600. У тому, що РФ не змогла провести жодної вдалої операції по знищенню нашої зброї під час її доставки на фронт, заслуга далеко не тільки "темних українських ночей", але й наших спецслужб. Путін, правда, у своєму інтерв'ю про це не розкаже.

Джерело: Алексей Голобуцкий / Facebook