Ви всерйоз уважаєте, що російська молодь хоче поштурмовати Рейхстаг, провести відпустку на Донбасі і чавити гусячі тушки?

Російський опозиційний політик Дмитро Гудков зазначив, що країна зайшла в той глухий кут, коли "вождя або відвозять на лафеті, або вождем стріляють із гармати".

Тут ще з тиждень тому МК попросив написати, що я думаю, як молодь сприйме те, що Путін передчасно піде з політики. Тема, звичайно, смішна, так що не втримався.

По-перше, звичайно, ні через якісь шість місяців Путін нікуди не піде. Ні через шість, ні через 36. Ми зайшли в той глухий кут, з якого вождя або відвозять на лафеті, або вождем стріляють із гармати. Але в обох випадках жодної трагедії для молодого (або на той момент уже не дуже молодого) поккооління не трапиться.

Це тільки в Північній Кореї, яка обрізала собі інтернет, населення впевнене в тому, що "є Кім Чен Ин – є КНДР, немає Кім Чен Ина – немає КНДР". А от у всіх інших країнах навіть з утрудненим доступом до інформації різницю між державою і вождем розуміють добре.

Посудіть самі: адже навіть наш убогий телевізор і той цілодобово розповідає то про Трампа, то про Меркель, то про яку-небудь мадуру. І сам факт їх зміни доводить глядачам, що світ не закінчується із завершенням чийого б то не було президентського терміну.

Відсутність монополії на інформацію давним-давно зруйнувала цей міф. Це у XVIII столітті після смерті матінки Катерини по країні могла прокотитися хвиля дворянських інфарктів. А тепер – усе, як не обдурюй – не вийде.

Знаєте, у країни, що пережила мор генсеків, щонайменше виробився імунітет до цієї хвороби. Просто вчергове, буквально за Галичем, наш батько виявиться не батьком, а сукою – і життя піде своєю чергою.

І головне: Путін уже зараз застарів – причому насамперед морально. Він давним-давно вже не президент країни. Президент Росгвардії, ФСБ, друзів-олігархів – скільки завгодно. Але не країни. Запитайте у тієї самої молоді, чи асоціює вона з ним Росію – і дізнаєтеся, що ні.

Нові покоління – це нові технології. А президента, вибачте, немає навіть у соцмережах, у нього і смартфона немає. Нові покоління – це постійне спілкування. А президент раз у рік являє себе світу на фальшивих "прямих лініях". Нові покоління – це чесність і щирість, тому що "всі ходи записані", тому що всі на виду. А президент – це Пєсков, який став косооким від "чесності".

Нарешті, нові покоління – це рівноправність, відкриті кордони, громадяни світу. А їм нав'язують парадигму, у якій кордон на замку, кругом вороги, беззаперечне підпорядкування і сувора ієрархія. "Армата" замість "Тесли" – ось він, символ. І що, ви всерйоз уважаєте, що молодь буде сумувати, коли країна позбудеться цього важкого мороку?

Що її хлібом не годуй – дай поштурмувати Рейхстаг у парку "Патріот", з'їздити влітку не далі Криму, провести відпустку, воюючи на Донбасі, а потім сісти в бульдозер і розчавити пару–трійку гусячих тушок? Адже тільки це Путін молоді і пропонує.

І його образ майбутнього рівно такий: зараз ми розчавили три тушки, а завтра розчавимо тридцять! І нічого іншого за кремлівською стіною вже ніколи не придумають.

Так що не бійтеся і не турбуйтеся: юність – це відплата. І природним ворогом цієї влади став уже сам час. Загалом, свого часу "Иваси" все правильно заспівали: "И ржавчина точит кремневые ружья и, кажется, скоро источит совсем".

Джерело: Дмитрий Гудков / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора