Україна, як жодна інша країна, потребує модернізації армії. Але це нереально без цілеспрямованого омолодження військової еліти

Фото з особистого архіву Ірини Верещук

Омолодити українську військову еліту.

Наша обороноздатність залежить від того, наскільки швидко ми зможемо модернізувати наші Збройні сили. Це напряму залежить від питомої ваги "молодої крові" у військовій еліті країни.

Ми всі кажемо, що треба скоріше позбутися від пострадянщини в армії. Усі ми наче усвідомлюємо, що Україна, як жодна інша країна, зараз потребує модернізації армії. Але все це нереально без цілеспрямованого омолодження військової еліти. Для швидкого втілення сучасних західних стандартів і передових практик потрібні молоді мізки. Для побудови армії завтрашнього дня потрібна енергія молодих.

Тому ми маємо просувати молодих, компетентних і патріотичних офіцерів на важливі позиції в управлінні оборонним сектором. (Зрештою, нашому верховному головнокомандувачу 43 роки). Ба більше, ми маємо це робити свідомо, масовано та прискорено. І особливу увагу приділити просуванню молодих офіцерів із бойовим досвідом.

І це не ейджизм, це військова безпека держави. Нам потрібна сучасна армія. Якомога скоріше.

Джерело: Ірина Верещук / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора