Українські воїни влаштували засідку для елітної диверсійної групи ССО РФ і знищили її

Фото: Юрій Бутусов / Facebook

Важливий успіх українських воїнів, який заслуговує найвищих державних нагород. У Чернігівській області підрозділом ЗСУ знищена група сил спеціальних операцій ЗС РФ зі складу Центру спеціального призначення "Сенеж".

Знищено на місці п'ятьох російських офіцерів – "Сенеж" комплектується повністю кваліфікованими офіцерськими кадрами, це еліта еліт ЗС РФ. Усі п'ять тіл залишилися на місці бою, допомога до них не прийшла. Узяті цінні трофеї.

Російський спецназ заходить через кордон тільки після ретельної розвідки та із застосуванням дронів, радіоелектронної розвідки, і раніше жодної диверсійної групи росіян знищити у повному складі не вдавалося.

Ворог досвідчений, має перевагу в засобах розвідки, має високий рівень індивідуальної підготовки, добре маскується, обдумує маршрути своїх операцій і діє гнучко.

Щоб упіймати на заході в Україну диверсантів, треба було організувати якісну розвідку, аналіз даних, приховано організувати засідку або спостережний пост на ймовірних маршрутах, якісно підготувати бійців, забезпечити їх обладнанням для нічного та денного бою зі спецназом, тривалий час полювати на ворога, не сподіваючись на миттєвий успіх, діючи постійно приховано, і притому зберігаючи боєздатність та готовність до миттєвого контакту. Важка, кропітка та неймовірно енергозатратна робота, але українські воїни це зробили, і ворогу вперше вдалося завдати важких втрат.

Цей подвиг українських воїнів має бути відзначений як зразок правильної організації контрдиверсійної боротьби, досвід – розповсюджений по всьому кордону.

Джерело: Юрій Бутусов / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора