Поки Бабченко був жертвою, лити за ним сльози було комфортно, люди розчулювалися, дивлячись на себе, таких благородних. А тут виявляється, він не жертва

Російський активіст, історик Павло Шехтман вважає, що суспільство не повинно обурюватися через інсценування вбивства журналіста Аркадія Бабченка.

Психологічно обурення ідіотів історією Бабченка пояснити дуже просто. У найширшому сенсі – властивим сучасній цивілізації культом віктимності. Жертві треба співчувати обов'язково, ґвалтівнику – у жодному разі, навіть якщо жертва йде на премію Дарвіна, а ґвалтівник застосовує насильство із найсвятішою ціллю.

Ну от, поки Бабченко був жертвою, лити за ним сльози було надзвичайно комфортно, люди підносилися і розчулювалися, дивлячись на себе, таких благородних. А тут виявляється, що Бабченко не жертва, а зовсім навіть навпаки – учасник спецоперації. Під час якої на...бали вбивць, але ненавмисно і їх самих.

І ось тут, замість того щоб порадіти, дивлячись, як Добро хапає Зло на вулиці, заламує йому руки і запихає до фургона, дурні починають обурюватися. Ах, як це неблагородно, кажуть вони.

Джерело: Павел Шехтман / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора