Керівництву України не варто нести нісенітницю, виправдовуючи свою наївність щодо вторгнення РФ. Вигадані аргументи ображають людей із мозком

Фото: Роман Шрайк / Facebook

Гаразд, давайте ще раз.

Чи готувалася українська армія до війни? Готувалася. Армія будь-якої країни має щоденно готуватися до оборони. Це її завдання і сенс існування.

Чи готувалася наша армія не до абстрактної війни, а до конкретного російського вторгнення, показаного на заздалегідь опублікованих мапах із тими стрілочками, які багаторазово висміювали в соцмережах, чи було виділено для цього відповідні ресурси тощо – хай вам розповідають військові експерти. Я можу сказати лише про політичну частину.

Чи вірило політичне керівництво, що розпочнеться повномасштабна війна? Ні, не вірило. Воно щиро вважало, що попередження про вторгнення – це якісь ігри Заходу проти України. На підтвердження цього є і інсайди, і гора публічних заяв.

Хто ввів в оману політичне керівництво країни – велике питання, на яке немає відповіді. Є лише звільнення голови СБУ Баканова та керівника комітету з питань розвідки Демченка.

Чи потрібно політичному керівництву нести нісенітницю, виправдовуючи свою наївність, – ні, не треба. Вигадані аргументи мають безглуздий вигляд й ображають людей із мозком.

Чи потрібно за це проклинати політичне керівництво – ні, не треба. Тому що воно зараз є військово-політичним керівництвом. А під час війни "будь-яка країна, яка розділилася сама в собі, не встоїть".

Я вам зараз не розкрив жодних таємниць, за ці пів року нічого не змінилося. Також за ці пів року не закінчилася і війна, тож давайте стримаємо емоції і продовжимо працювати на перемогу.

Джерело: Шрайк / Telegram

Опубліковано з особистого дозволу автора