Витік інформації про готовність надати озброєння Росії може бути елементом торгівлі Китаю для примусу США та ЄС до переговорів

Фото: Станислав Белковский / Facebook

Китай таки готується переда(ва)ти РФ летальне озброєння? Чи витоки про таку готовність – елемент пекінського торгу для примусу США й Ко до переговорів?

Воєнний аналітик Чжу Шуфанг зазначив, що з найбільшого сховища резервів армії КНР у провінції Сіньцзян (не так далеко від кордону РФ) почали розконсервовувати й приводити у бойовий стан багато артилерійської техніки.

Водночас європейські боси у великій кількості почали збиратися до Китаю.

Посол Китаю в Європейському союзі Фу Конг заявив, що глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн і голова Європейської ради Шарль Мішель можуть відвідати Китай у першій половині 2023 року, повідомляє Reuters із посиланням на китайську державну газету Global Times.

Підготовка до візиту двох вищих посадовців ЄС відбувається на повен хід, і очікують, що найближчим часом розпочнуться "дуже часті взаємні візити на високому рівні" між ЄС і Китаєм, сказав Фу в інтерв'ю, опублікованому в п'ятницю.

А 25 лютого президент Франції Еммануель Макрон повідомив, що їде до Китаю на початку квітня 2023-го. І назвав спроби КНР досягти миру в Україні "доброю справою", пише The Guardian.

"Китай має допомогти нам чинити тиск на Росію, щоб вона ніколи не застосувала хімічної або ядерної зброї – це Китай уже зробив – і щоб вона припинила свою агресію як попередню умову для переговорів", – заявив Макрон.

(По)дивимося.

Джерело: Белковский / Telegram