Спроби "качати" Одесу будуть, хоча прокремлівські знають, що як тільки спробують зробити щось масове – отримають по зубах

У середовищі правого руху Одеси немає проявів антисемітизму, заявив колишній лідер одеського "Правого сектору" Сергій Стерненко.

Росія продовжує працювати по Одесі. Останніми днями можна було спостерігати ряд провокацій з боку проросійських сил, спрямованих на дестабілізацію ситуації в місті та розпалювання ворожнечі на різному підґрунті.

Поява ряду антисемітських написів біля культових для євреїв місць. Написані українською мовою та так, щоб склалося враження, що це справа рук українських правих. Я добре знаю середовище правого руху в Одесі, де навіть близько не пахне антисемітизмом. Ще у 2014 році перед 2 травня були такі самі події, і тоді рабин разом із представником УНСО Валерієм Загороднім власноруч зафарбовували ці неподобства, розбивши вщент всі старання ФСБ. Переконаний, що і ця ситуація має тих самих замовників і такі ж мотиви.

"Знесення" пам'ятника Катерині II. Суд першої інстанції постановив, що його було встановлено незаконно. Це не те саме, що знесення. Це по-перше. По-друге, тему цю активно почали піднімати три групи, кожна з котрих має проросійське спрямування – Опоблок, місцевий "Антимайдан", представники мерії та Труханов особисто. Штучно створена істерія старанно роздмухувалась та нагніталась, але потрібного їм результату не досягла. Апеляційний розгляд справи триває і поступово згасне активна зацікавленість до нього у тих, ким маніпулюють.

Але спроби "качати" ще будуть, хоча прокремлівські чудово знають, що як тільки спробують зробити щось масове – отримають по зубах.

Паплюження каменю, де має бути пам'ятник загиблим від рук Росії в ході війни, що триває із 2014 року. Тут два пояснення: спроба показати, що в Одесі діє "підпілля", котре ненавидить Україну, і можлива "проба пера" нової ДРГ, яка може вже скоро отримати від кураторів нові завдання – від диверсій і терактів до більш потужних пропагандистських акцій.

Як би там не було, Одеса – Україна. І ні один поц із російським паспортом, жоден опоблоківець або простий колаборант цього не змінять. Як би їм не хотілося.

Джерело: Сергій Стерненко / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора