Цього тижня на голосування винесуть концепцію збільшення податків. Голоси будуть

Фото: Сергій Тарута – Sergiy Taruta / Facebook

Уже цього тижня на голосування у другому читанні винесуть концепцію збільшення податків для бізнесу. Ураховуючи, що зміни почнуть діяти заднім числом із 1 жовтня, голоси в парламенті будуть.

Як людина, яка десятиліттями створювала робочі місця і працювала в реальному секторі економіки, я розумію занепокоєння бізнесу. Концепція "якщо корова дає мало молока, її потрібно не більше годувати, а більше доїти" – хибна.

Ризиків більше, ніж користі. Зокрема, тінізація бізнесу. Тим, хто працює в тіні, стимулів платити податки ще менше. А ті, хто чесно платить податки, білі зарплати й допомагає ЗСУ, зрозуміє, що деруть, драли й дертимуть лише з тих, хто будує бізнес у законному полі.

Контраргумент влади простий: детінізація – це довго. Порядок на митниці – це роки. А гроші потрібні зараз. Проблема в тому, що, якби наводити лад почали у 2019 році, три роки тому, два роки тому, навіть рік тому, ми б уже бачили результати в державному бюджеті.

"Латання дір" за рахунок бізнесу й гаманців українців замість зрозумілої й послідовної економічної політики – не вирішення проблеми, а лише відстрочення невідворотного.

Джерело: Сергій Тарута – Sergiy Taruta / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора