Де Лукашенко зібрався взяти, щоб відправити на Донбас, 10 тис. військовослужбовців? Усі сухопутні війська Білорусі – 16 тис. осіб

Чисельність сухопутних військ Білорусі не дасть можливості Мінську відрядити на схід України 10 тис. своїх миротворців, заявив нардеп від "Народного фронту" Дмитро Тимчук.

Ще раз щодо Лукашенка у ролі миротворця.

Керівництво Білорусі вкотре знову спробувало набиватися в миротворці на Донбасі. Президент Білорусі Олександр Лукашенко до того ж сказав чудову фразу: "Домовтеся вивести 10 тис. збройних сил Білорусі (у ролі миротворців) – ми поставимо їх на кордоні, де ви скажете..."

У мене запитання: де Лукашенко зібрався взяти, щоб відправити на Донбас, 10 тис. військовослужбовців? Тоді як загальна чисельність армії Білорусі менш ніж 50 тис. осіб (без цивільного персоналу), усі сухопутні війська цієї країни, з яких можна "набрати" миротворців, становлять 16 тис. осіб. Це разом із прапорщиками на продскладах і зв'язківцями у штабах. Тобто Лукашенко, очевидно, зібрався відрядити всі свої частини і підрозділи сухопутних військ в Україну? Пахне маячнею.

Хоча, думається, скринька не була й замкнена. Із подачі Москви Лукашенко не просто намагається "застовпити" місце в можливій миротворчій місії на Донбасі, але й одразу виторгувати собі, можливо, більшу кількість білоруських "блакитних касок" у ній. До того ж чи будуть вони дійсно білоруськими військовослужбовцями або ж Путін допоможе своїми "зеленими чоловічками" (а про майстерність останніх воювати в чужій формі, з будь-якими шевронами-нашивками, ми знаємо не з чуток) – інше питання.

Якщо ж Лукашенко дійсно рветься в миротворці, очевидно, йому варто було б почати з іншого. За даними групи "Інформаційний спротив", сьогодні, 19 лютого, має відбутися підсумкове судове засідання щодо справи незаконно затриманого в Мінську українського журналіста Павла Шаройка. Ми розуміємо, що гри у "спійманого українського шпигуна" Лукашенко вже не скасує. Але амністування та звільнення Павла після вироку було б реальною дією, а не красивими словами з боку білоруського президента.

Джерело: Дмитрий Тымчук / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора