Чому ЗСУ звільняють Курську область? Головні версії

Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

За інформацією ворога, наші просунулися вглиб на 15 км у Курській області і звільнили 11 населених пунктів.

Поки варто стримано ставитися до операції в Курській області. Однозначно, що ворог буде кидати колосальні сили, щоб відбити наш контрнаступ. Це питання символів, а символи в них – найдорожче.

Чому операція в Курській області є перспективною зі стратегічної точки зору?

Вирішив зібрати вам усі можливі версії, які озвучуються різними аналітиками, щодо того, чому ЗСУ звільняють Курську область. І яка б версія не була правильною, через будь-яку варто починати операцію.

1. Курська АЕС. Спроба захопити Курську АЕС і обміняти її на Запорізьку. Це було б дуже сильно. Повернення ЗАЕС у нашу мережу – це фактично вирішення всіх наших проблем, оскільки до війни вона давала 30% нашої електрики. Це найкраща для нас версія, але дуже небагато шансів на успіх.

2. Відволікання резервів із Харківської області. Курську область обороняє група військ "Север", яка, власне, і веде операцію у Вовчанську. Відволікання резервів дозволить вибити росіян із наших захоплених ними населених пунктів Харківської області. Це хороша версія з гарними шансами на успіх.

3. Превентивний удар. ЗСУ нанесли превентивний удар для уникнення повторення ситуації в Харківській області. Я в цю версію не дуже вірю, але якщо це так – то це заслуговує на аплодисменти.

4. Це кампанія, спрямована на Захід, який почав зневірюватися в шансах України. Малоймовірно, але якщо це так, то теж гарна версія. Дійсно, ми давно не вели наступальних операцій.

5. Це дії з метою створення інформаційного шуму у РФ. Ця версія малоймовірна. Для такого, як правило, застосовується РДК. Зрештою, повна тиша навколо операції точно підказує, що це не інформаційна історія. Я про це ще окремо напишу.

На жаль, потрібно розуміти, що ворог сильний і досягнути успіху в такій ситуації дуже й дуже важко. Тому поки не завищуйте очікування ні свої, ні інших. Але, як можна побачити із цих версій, розпочати таку операцію було правильним незалежно від того, яка версія основна.

Джерело: Політика Андрусіва / Telegram

Джерело: Політика Андрусіва / Telegram

Опубліковано з особистого дозволу автора