В інавгураційному виступі Гарріс було менше слів про Україну, ніж про Ізраїль. Я б не шукав тут глобальної "зради"

Фото: US Embassy Kyiv Ukraine / Facebook

Спіч Камали Гарріс в останній день Демократичного конвенту – суміш добре сформульованих лайфсторі, передвиборчих обіцянок і гасел.

Наголошую – добре сформульованих спічрайтерами. Вони досить точно поєднали її образ і стиль подання, тому виступ не сприймався як фальшивий. Технологи намагаються закріпити за нею ореол "народної захисниці", що явно дисонує із поданням Трампа.

Уже незабаром побачимо, чи витримає кандидатка від демократів досить високо піднятий енергетичний темп – упродовж 10 тижнів до виборів його потрібно лише нарощувати, щоб не "здутися" десь посередині найактивнішої фази кампанії, яка припадає на другу половину жовтня.

Також цікаво почути Гарріс без суфлера. І вже 10 вересня, як було анонсовано, відбудуться дебати Гарріс і Трампа. Тому що, як пишуть деякі аналітики у Штатах, певні терміни (зокрема щодо економіки) Камала вивчає на ходу.

В інавгураційному виступі Камали було справді менше слів про Україну, ніж про ситуацію навколо Ізраїлю. Але це зрозуміло. Бо під стінами конгрес-холу, де відбувався з'їзд, ледве не щодня були сутички поліції з пропалестинськими активістами, що спонукало до більшої уваги саме до цієї теми. Тому я не шукав би тут глобальної "зради". Тим більше, що слів про Україну за два з половиною роки ми наслухалися досить. Краще за будь-які виступи – нові та вчасні постачання зброї. Це точно зараз допоможе більше.

І насамкінець. Ті, хто вважає, що під час виборчої кампанії зовнішня політика США буде основним пріоритетом, дуже помиляються. Розумію, що нам хотілося б, щоб у США війна Росії з Україною була в топі. Проте. Американців також цікавить те, що вони кладуть у холодильник, як і українців, які обирали Януковича. І це питання елементарних інстинктів після безпеки. Тому ціни, податки, права й міграція – це основні теми, які кандидати юзатимуть до останнього. Й України у виступах може бути ще менше, якщо ми (українські Збройні сили) не підштовхуватимемо своїми діями говорити про нас у вигідних для США контекстах.

За відсутності в Україні політичних процесів ця кампанія справді захоплює своїм розмахом і своєю енергетикою.

А нам своє робити. Слава Україні! Героям слава!

Джерело: Viktor Shlinchak / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора