Росія не здатна поновити ресурс в умовах бойових дій, бо втрачає швидше, ніж виробляє. Інакше б не йшли в Україну танки, що бачили Сталіна живим

Фото: Victor Tregubov / Facebook

Узагалі дивно проговорювати очевидне, але. Будь-яка війна на виснаження триває, допоки одна зі сторін здатна підтримувати боєздатність на тому ж рівні.

Себто тривати вічно вона може лише у випадку, якщо ресурсні запаси сторін не вичерпуються. Себто виробляється більше, ніж знищується й розходується.

По довгій низці напрямків у росіян зараз знищується й розходиться більше, ніж виробляється. І це видно й безсумнівно.

Це танки, бо інакше б в Україну не йшли Т-55 (бачили Хрущова молодим) і навіть Т-54 (бачили Сталіна живим).

Це ресурс стратегічних бомбардувальників. Це літаки радіолокаційної розвідки. Флот – окремо.

Це боєприпаси до арти, бо інакше не потрібні були б північнокорейські постачання. І це сама арта й ресурс її стволів. І ще багато чого.

Це все, що Росія не здатна поновити або не здатна поновити достатньо швидко в умовах бойових дій, бо втрачає швидше, ніж виробляє.

Це означає, що Кремль не здатний підтримувати агресію роками. За умови, що Україна збереже підтримку Заходу з його військово-промисловим комплексом, розвиватиме власне виробництво там, де для цього є відповідна база, а з Росії не будуть зняті санкції, що обмежують її можливості для експорту сірими схемами, – наступить той день, коли в нас буде, а в них не буде.

І от тоді можна буде починати говорити про мир. Повільно і з правильними умовами. А до цього якось рано.

Джерело: Victor Tregubov / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора