Напередодні поїздки до Байдена телефонний дзвінок Зеленського Сі Цзіньпіну має вигляд дурненької спроби шантажувати США

Фото: Юрий Романенко / Facebook

Телефонний дзвінок Зеленського Сі Цзіньпіну має вигляд дурненької спроби шантажувати США напередодні поїздки Зеленського в гості до Байдена. В Офісі президента, очевидно, не особливо дружать із логікою, інакше б вони легко зрозуміли, наскільки дитячий вигляд має цей "шантаж".

Маємо прості вихідні дані. США потрібна Росія, щоб зв'язати Китай (окрім Росії, ще багато хто). Китай має близькі відносини з Росією, намагаючись не допустити її зближення зі США. Є Росія, яка бачить Україну своєю частиною. Для США і Китаю Україна є другорядною в контексті їхніх відносин із Росією. Якщо США домовляються з Росією, то Україна, найімовірніше, опиняється в зоні її впливу.

Текст Путіна про Україну – саме про це. Отже, найдурніше, що може зробити Україна в дуже складній ситуації, яка склалася навколо неї, – шантажувати США "загрозою" втекти до Китаю, який ближче до Росії, ніж США зараз.

Найдурніше, що може Зеленський зробити в цій ситуації під час візиту до Вашингтона, – вимагати, щоб США фінансували й далі "форпост демократії". Банкова, агов, Вашингтон щойно злив "форпост демократії" – Афганістан, куди вгатив $1–2 трлн.

Україні зараз залишається тільки пропонувати, як вписатися в нову архітектуру відносин Заходу з Росією до того моменту, поки не з'ясують, відбулася угода чи ні. І для цього потрібно мати вигляд ідіотів, яких можна знехтувати. Бо ідіотів завжди списують із рахунків. Не шкода.

Джерело: Юрий Романенко / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора