Зеленський та Усик на церемонії вручення премії "Національна легенда України" з'явилися у вишиванках від українського бренда. Фото

Зеленський та Усик не вперше одягають вишиванки від Damirli
Фото: president.gov.ua

Український президент Володимир Зеленський 22 серпня на церемонії вручення премії "Національна легенда України" був убраний у вишиванку кольору мілітарі з тризубом у частині серця від українського бренда Damirli. Про це повідомляють на сторінці компанії в Instagram.

У вишиванку від цього самого бренда був убраний і український боксер Олександр Усик, який став володарем премії і отримав нагороду з рук Зеленського. Усик обрав для заходу чорну сорочку з вертикальною вишивкою.

Зеленський та Усик не вперше одягають вишиванки від Damirli.

Український президент часто з'являється в одязі від цього бренда на публічних заходах, а Усик обрав вбрання від Damirli для фінальної пресконференції перед боєм із володарем поясу WBC британцем Тайсоном Ф'юрі.

Контекст:

Зеленський заснував нагороду "Національна легенда України" 2021 року. Як уточнив глава держави, премію вручатимуть людям, "яких в Україні знають усі й завдяки яким усі знають про Україну".

Нагороду вручають за особисті заслуги у становленні незалежної України, особисті заслуги у зміцненні її державності, за захист батьківщини та служіння українському народу, а також за вагомий внесок у розвиток національної економіки, науки, освіти, культури, мистецтва, спорту, охорони здоров'я, активну благодійну та громадську діяльність. Нагороду можуть здобути не лише громадяни України, а й іноземці, а також особи без громадянства.