Петунія пишно квітуватиме до морозів. Чому петунія у серпні має неохайний вигляд і як це виправити за допомогою однієї дії

На початку серпня петунія зазвичай стає неохайною й потребує стрижки
Фото: depositphotos.com

Як підстригти яскраві петунії, щоб вони знову почали рясно цвісти, розповіла 28 липня на своїй сторінці в TikTok садівниця Наталія Солдатова.

Через спеку та недостатній полив петунії у горщиках на початку серпня почуваються не найкраще. Зазвичай у рослини стає голою й пересушеною серединка, бічні пагони витягуються. Кущик починає мати неохайний, розвалений вигляд. У ці дні саме час провести омолодження рослини.

Процедура омолоджувальної стрижки:

  1. Обрізання: видаліть приблизно дві третини довжини пагонів по колу, не шкодуючи їх. Залиште таку довжину пагонів, щоб вони не виходили за діаметр горщика.
  2. Підживлення: поставте горщик у затінок, поливайте за потреби і раз на тиждень підживлюйте рослину комплексним добривом із формулою 20–20–20, де мікроелементи розподілено в рівних частинах. Дозування 20 г добрива на 10 л води.
  3. Результат: у середньому за три тижні після обрізання з'являться нові бічні пагони, петунія знову стане пишною й розкішною і цвістиме до приморозків.