"Це дуже прості дії". Зробіть їх одразу після того, як півонії відцвіли – і побачите ще пишніше цвітіння наступного року

Після завершення цвітіння насіннєві коробки потрібно видалити
Фото: depositphotos.com

Автор українського YouTube-каналу "Наша дача!" 14 травня розповів, що необхідно зробити з півоніями одразу після завершення цвітіння, щоб наступного року вони зацвіли ще яскравіше.

"Це дуже прості дії, але вони дозволять нам підготувати рослину до цвітіння наступного року, – зазначив садівник. – Зробіть так одразу з півонією після того, як вона відцвіла, і побачите неймовірне цвітіння в наступному році".

За словами автора ролика, після завершення цвітіння на стеблах квітів формуються насіннєві коробки, водночас процес дозрівання насіння забирає у рослини дуже багато ресурсів, які могли б знадобитися на розвиток кущів та кореневої системи.

"Після цвітіння ці залишки потрібно видалити руками або за допомогою ножиць. Видаливши все це, ми дамо додаткові ресурси на розвиток кореневої системи, де будуть закладатися бруньки на наступний рік. І тоді ми побачимо ще більше квітів", – пояснив садівник.