Зробіть це із хризантемою у вересні – і пишні шапки квітів стануть розкішними й дивовижними

Щоб хризантеми вражали пишними шапками квітів, треба їх восени підживити
Фото: depositphotos.com

Хризантеми не тільки прикрашають сад, але і вносять у нього особливий осінній затишок. Вони витривалі й невибагливі, що робить їх ідеальними для вирощування в будь-яких умовах. Як правильно доглядати за хризантемами восени, щоб вони вражали своїми квітучими шапками, розповіла Gazeta.ua.

Восени багаторічні рослини, зокрема хризантеми, розквітають масово, тішачи око своїми яскравими барвами навіть у холодну пору. Щоб ці квіти цвіли рясно й довго, треба забезпечити їм належний догляд.

  1. Основне правило осіннього догляду за хризантемами – це правильний полив. Важливо поливати рідше, але глибоко, один раз на тиждень по половині відра води під кожну рослину. Це допоможе кореням насититися вологою на зиму.
  2. За шість годин після поливу треба підживити хризантеми добривами, такими як суперфосфат і калійна сіль, що забезпечить рослини поживними речовинами для успішної зимівлі.
  3. Після поливу й підживлення рослини варто замульчувати, щоб зберегти вологу й захистити кореневу систему від морозів. Оптимальна товщина шару мульчі – 7 см, ідеальними варіантами є торф, сухе листя або сіно.