Лікар назвав поширений діагноз, причиною якого є зловживання порноконтентом

За словами експерта, важливо контролювати, щоб мастурбація не була на шкоду здоров'ю і психічному благополуччю
Фото: depositphotos.com

У помірних кількостях самозадоволення допомагає чоловікам знизити стрес, покращити якість сну і настрій, але якщо цим зловживати, мастурбація може спровокувати одну з форм еректильної дисфункції. Про це в коментарі Daily Mail розповів лікар загальної практики і старший клінічний консультант у The Independent Pharmacy Дональд Грант.

Лікар підкреслив, що загалом немає строгих правил чи рекомендацій щодо того, як часто людям варто мастурбувати, але коли мастурбація виходить із-під контролю, вона може по-різному впливати на сексуальне й фізичне здоров'я.

За даними Британської асоціації хірургів-урологів, до 50% дорослих чоловіків мають той чи інший ступінь еректильної дисфункції, причиною якої може бути як ожиріння, діабет, високий кров'яний тиск, високий рівень холестерину й діабет, так і очевидні причини, серед яких нездорове споживання порнографії.

Грант наголосив, що зловживання порнографічним контентом може призвести до втрати чутливості, через що чоловікам стає складніше досягати ерекції та підтримувати її, оскільки вони звикли до інтенсивнішої сексуальної активності, яку спостерігають на екрані. Зі свого боку еректильна дисфункція може стати причиною втрати інтересу до сексу з реальним партнером.

Лікар попередив, що, зокрема, компульсивна мастурбація може призвести до фізичних змін, таких як зниження чутливості в ділянці статевих органів, що вплине на інтимне життя. Він зазначив, що виправити ситуацію допоможуть перерви в мастурбації та використання змазок. Окрім того, підкреслив лікар, є методи лікування, які допоможуть вести здорове статеве життя і з легкістю досягати ерекції.

Відповідаючи на запитання, що можна вважати нормою для мастурбації, експерт зазначив, що будь-яких узагальнених правил немає, але важливо стежити, щоб мастурбація не була на шкоду здоров'ю і психічному благополуччю. За словами лікаря, важливо діяти так, щоб мастурбація залишалася розвагою, яка не заважає іншим аспектам повсякденного життя.