Поставте квасолю в цьому місці – і жучки в ній не заведуться. Як уберегти врожай від псування шкідниками

Зараження квасолі шкідниками відбувається ще на етапі дозрівання стручків
Фото: depositphotos.com

Авторка українського блогу про садові роботи Вікторія Чернова 6 вересня в новому YouTube-ролику розповіла, як зберігати врожай квасолі, щоб його не знищили шкідники.

За словами блогерки, зараження квасолі шкідниками відбувається ще на етапі дозрівання стручків, і якщо врожай удома зберігати не в герметичній ємності, то шкідники розповзуться по всій кухні, поїдаючи решту круп.

"Дехто з городників іще на стадії зеленого стручка обробляє квасолю інсектицидами, але це також не дає 100-відсоткової гарантії, що десь не залишиться личинки. Я обробляю квасолю вже після того, як я її просушила", – поділилася досвідом авторка.

За словами блогерки, деякі господині для захисту врожаю, котрий будуть використовувати не на насіння, а для приготування їжі, обсмажують квасолю в духовці протягом п'яти хвилин за 90 °C. Чернова зазначила, що в такому разі боби стануть іще жорсткішими і їх важко буде довести до готовності під час приготування.

"Я кладу квасолю до морозильника. Заповнюю бокси, закриваю кришкою, підписую дату і ставлю в морозильник на два тижні, не менше. При низьких температурах, якщо там є якісь личинки, вони загинуть", – розповіла вона.

Блогерка підкреслила, що за два тижні пересипає квасолю в інші бокси з герметичними кришками, де вона буде в безпеці.