150 тис. на ЗСУ, 1,5 млн грн на зарплату команді, орендована квартира й авто за $15 тис. Клопотенко розповів про свої щомісячні витрати

Клопотенко: У мене такі бізнеси, що вони збудовані тільки на моєму лиці
Фото: Євген Клопотенко / Facebook

Український ресторатор Євген Клопотенко живе на орендованій квартирі та їздить на Volkswagen Touareg за $15 тис. Про це він розповів в інтерв'ю, яке 18 березня опублікували на YouTube-каналі української блогерки Емми Антонюк.

"У мене такі бізнеси, які побудовані тільки на моєму лиці. Трішки біда в тому, що вони не капіталізуються. Це означає, що якщо я завтра продам свої ресторани, я нічого від них не отримаю. Усе обладнання в моєму ресторані коштує $50 тис. Це і вся вартість мого ресторану. Якщо я захочу все продати й поїхати на Мальдіви, то в мене немає нічого, але поки я є й поки в мене все це є, то воно звучить, що в мене купа ресторанів. Я не назву себе в даному моменті суперфінансово успішним, але, в принципі, все хорошо, – розповів він. – Я вважаю, що протягом цього року відкрию три, може, чотири бізнеси абсолютно нового направлення, які пов'язані з їжею, які я можу капіталізувати".

За словами Клопотенка, в найближчі два чи три роки він хоче створити кілька бізнесів на продаж.

"Я хочу зробити свою лінійку продукції, з якою ми зайдемо в усі торговельні мережі", – пояснив він.

Ресторатор зазначив, що за місяць отримує від 300 до 800 тис. грн.

"Але буває таке, що й мінус 500. Це ж бізнес. Наприклад, у січні ти нічого не отримуєш. Зарплатний фонд тільки в моєму бренді – 1,5 млн грн. Це я маю кожен місяць платити людям, які в моїй команді", – розповів Клопотенко.

Він зізнався, що має особистого водія й асистента, а також команду із 300 осіб. За словами Клопотенка, він сам щомісячно донатить на ЗСУ до 150 тис. грн.

Контекст:

2015 року Клопотенко став переможцем п'ятого сезону кулінарного проєкту "МастерШеф" на каналі СТБ. Після перемоги в шоу телеканал запросив шеф-кухаря як експерта в кілька телевізійних проєктів.

Клопотенко – співзасновник соціального проєкту Cult Food, який має на меті зміну культури харчування. Клопотенко володіє кількома ресторанами й закладами харчування в різних українських містах.