77-річного гітариста Queen Браяна Мея шпиталізували з інсультом. У нього відмовила рука

Мей: Я дійсно не хочу співчуття, будь ласка, не робіть цього
Фото: depositphotos.com

У гітариста британського гурту Queen Браяна Мея стався інсульт. Про це він повідомив 4 вересня в Instagram, записавши звернення до своїх шанувальників.

"Я тут, щоб передусім повідомити вам деякі новини. Добра новина в тому, що після подій останніх кількох днів я можу грати на гітарі. Я кажу це, тому що це було під деяким сумнівом, бо ця невелика проблема зі здоров'ям трапилася приблизно тиждень тому. Це був "невеликий інсульт", – сказав він. – Раптом, як грім серед ясного неба, я втратив контроль над цією рукою, і це було трохи страшно. У лікарні мені надали фантастичну турботу й увагу".

Він додав, що раніше не хотів повідомляти про проблеми зі здоров'ям, щоб уникнути уваги.

"Я дійсно не хочу співчуття, будь ласка, не робіть цього, тому що це засмітить мою поштову скриньку", – заявив 77-річний артист.

Контекст:

Браян Мей народився 1947 року в Лондоні. Музикант є засновником фонду захисту тварин Save Me. Музичну кар'єру Мей поєднує з активною науковою діяльністю.

На початку травня 2020 року Мей розповів, що його шпиталізували після того, як він травмував сідничний м'яз. "Я примудрився розірвати мій gluteus maximus на шматки в момент надмірного захоплення садівництвом", – написав він тоді.

Після травми музикант пересувався за допомогою милиць. За словами Мея, він відчував настільки сильний біль, що не міг обходитися без знеболювальних препаратів. Того самого місяця його шпиталізували із серцевим нападом.