alyona alyona звинуватила свою команду в тому, що вони спотворили інформацію про реакцію EBU на футболки з принтом Free Azovstal Defenders

alyona alyona: Інколи при донесенні інформації від одного із членів команди іншому інформація викривлюється
Фото: alyona.alyona.official / Instagram

Українська реп-виконавиця alyona alyona 15 травня в Instagram Stories назвала помилкою команди свою заяву про те, що організатори "Євробачення 2024" – Європейська мовна спілка (EBU) – оштрафували українську делегацію за футболки з принтом Free Azovstal Defenders.

"У команді менеджменту артиста працює понад 20 людей, і інколи при донесенні інформації від одного з членів команди іншому інформація викривлюється, що далі за собою несе публічну відповідальність. Така помилка трапилася сьогодні", – написала артистка.

У своєму пості alyona alyona акцентувала на тому, що головною місією української делегації на "Євробаченні 2024" було "говорити про Україну та українців".

"Це важливе гуманітарне питання, яке ми не могли не підняти: наші люди в полоні, у нелюдських умовах, піддаються тортурам. Ми мали привернути увагу до їхніх доль і збереження життів", – додала вона.

Фото: alyona.alyona.official / Instagram

Контекст:

11 травня під час проведення гранд-фіналу "Євробачення 2024" у шведському Мальме українські представниці alyona alyona і Jerry Heil опублікували в Instagram фото, на якому їх знято разом із їхньою командою у футболках із принтом Free Azovstal Defenders.

13 травня alyona alyona після повернення до Києва розповіла, що організатори "Євробачення 2024" контролювали учасників та їхні команди, щоб під час конкурсу не прозвучали якісь політичні гасла чи заклики.

"Ми вирішили не ризикувати, не вдягати на артистів. Щоб ви розуміли, такого шмону не було ніколи", – зазначила вона.

14 травня alyona alyona оприлюднила пост, у якому заявила, що організатори "Євробачення 2024" оштрафували українську делегацію за футболки з принтом Free Azovstal Defenders." Ми дуже ризикували, проте все вийшло. Відбилися просто фінансовим штрафом. Я неймовірно рада, що нам удалося нагадати світу про наших військовополонених", – наголосила вона.

15 травня "Суспільне Мовлення" спростувало слова артистки про штраф, а сама вона відредагувала пост.